fbpx

Wiggert Meerman | Kukuru #44

Veertig dagen in de jungle zitten met Indianen waarmee je niet kan praten en bijna elke dag ayahuasca drinken. Wiggert Meerman die ging naar Brazilië om daar te leven met de Huni Kuin-stam, de mens in zijn puurste vorm. Zijn opdracht was om zijn inzichten en belevenissen vast te leggen en uit te brengen naar de wereld, daar is het boek ‘Op zoek naar antwoorden een verhaal over innerlijke vrede’ uit gekomen. In ons gesprek komt ook naar voor wat het belang is van de Amazone en wat de farmaceutische industrie daarmee heeft te maken.

Verder hebben we het over zijn ervaring met ayahuasca. Hoe heeft hij het ook vol kunnen houden veertig dagen lang? Dat was een vraag van een Kukurukie. In plaats van te praten over een ochtendritueel hadden we het over de rituelen bij de Indianen en wat daar de regels van zijn. Ook komen de drie boeken voorbij en zijn zicht op de dood.

De meest inspirerende boeken volgens Wiggert Meerman zijn te vinden in de Kukuru boekenkast!


Beluister of bekijk de podcast


Bekijk de podcast met beeld:


Ook een keer aanwezig zijn bij Kukuru-opnames in de A’DAM Toren? Word Kukurukie!