fbpx

Elke Wiss | Kukuru #89

Praktisch filosoof Elke Wiss is bekend van haar bestseller ‘Socrates op sneakers’ en haar nieuwe boek ‘En ze filosofeerden nog lang en gelukkig’. In dit gesprek hoor je exclusief een verhaal uit dat boek. Als theatermaakster kwam Elke in aanraking met de kracht van het socratisch gesprek. De kunst van het vragen stellen. Goed luisteren en écht nieuwsgierig zijn. En weten dat je niets weet. Ze heeft inmiddels haar eigen bedrijf ‘De Denksmederij’, waarbij ze mensen coacht en filosofische gesprekken voert.

In ons gesprek komen de essentiële verschillen tussen oordelen en veroordelen aan bod. Net als: observeren en interpreteren, niet weten en twijfelen. Bovendien hebben we het over vragen als: Hoe train je intuïtie? Werken gesloten vragen goed? Waarom zorgt empathie niet voor een goed gesprek? Het is een conversatie vol met nieuwe inzichten en nieuwe perspectieven. Ook hebben we het over wat prikkelvragen, begripsvragen en filosofische vragen zijn. Natuurlijk bespraken we de favoriete boeken van Elke, haar ochtendritueel en vroeg ik haar hoe ze tegen de dood aankijkt.

De meest inspirerende boeken volgens Elke Wiss zijn te vinden in de KUKURU boekenkast!


Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotify

Bekijk de podcast met beeld