fbpx

Mo Gawdat about happiness, the power of technology and the essence of people | KUKURU #105

#105 Mo Gawdat

Mo Gawdat is Chief Business Officer bij Google [X]. Hij is schrijver van onder andere het boek Griezelig slim en lanceerde in 2020 zijn eigen podcast Slo Mo: A Podcast with Mo Gawdat dat wereldwijd bekend is.

Een lange tijd zat Mo niet lekker in zijn vel. Hij vroeg zichzelf de volgende vragen af: Wat is geluk en in welke staat verkeren we als we gelukkig zijn? Waar gaat het mis als we niet gelukkig zijn? Hij heeft zelf actie ondernomen om deze vragen beantwoord te krijgen. Met zijn hashtag #onebillionhappy is het zijn missie om mensen te helpen gelukkiger te worden.

In deze KUKURU podcast praten we met Mo over de weg die hij heeft afgelegd. We praten over zijn zoon Ali die vroeg is overleden en hoe hij deze moeilijke periode is doorgekomen. Ook hebben we het over het focussen op positiviteit, maar vooral minder focussen op negativiteit. Mo geeft antwoord op de vraag: Wat is de essentie van het mens zijn?

Verder hebben we het over machines en technologie. Hoe technologie slimmer is dan de mens, de verschillen tussen mens en machines, maar ook hoe je het beste om kan gaan met machines. We hebben het over de capaciteit van het menselijk brein en de gevaren van Artificial Intelligence. 

Ook is er een mooi stuk waarbij Mo mij wijst op het feit dat 95% van de mensen je niet leuk zal vinden, wat je ook aan jezelf wil veranderen. Het moraal van het verhaal: wees jezelf!

Een uiteenlopende podcast dus over geluk en de geluksformule, technologie, kinderen, vrienden maken en nog veel meer. 

Ook deze week behandelen we de rituelen, favoriete boeken en de dood.

Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


Wil je de favoriete boeken zien van de andere podcast gasten? Check dan de KUKURU boekenkast!

De logica van geluk De logica van geluk Bestel
The Laws of Human Nature The Laws of Human Nature Bestel
Blink Blink Bestel
A New Earth A New Earth Bestel
Griezelig slim Griezelig slim Bestel
Scroll naar boven