fbpx

Roger Foxius over vipassana , geven zonder te nemen en mediteren | KUKURU #109

#109 Roger Foxius

Tijdens mijn 10 daagse stilte retraite (ook wel vipassana genoemd) afgelopen augustus in België liep ik Roger Foxius tegen het lijf. Hij weet alle in’s en out’s over dit onderwerp en ervaart zelf al jaren wat de invloed daarvan is in zijn eigen leven.


In de KUKURU podcast praten we over vipassana. Hoe ziet een vipassana er uit? Wat zijn de reacties en angsten van andere mensen tegenover vipassana? De onrust die er bij een retraite kan ontstaan, en hoe je jezelf soms kan tegenkomen. Daarnaast vertel ik ook meer over mijn ervaring met vipassana. 

We hebben het verder over de zoektocht naar verlichting, het ego en hoe je kan trainen om minder snel op te geven. 

Roger vertelt waarom het belangrijk is om je niet vast te houden aan bepaalde momenten. Je kunt er van genieten op het moment dat het er is, maar het zal weer voorbij gaan. Ook hebben we het over Goenka, een erg belangrijke man in de wereld van vipassana. 

Daarnaast hebben we het over de dood, zijn favoriete boeken, het ochtendritueel en ik stel hem de vraag hoe hij herinnerd wil worden.

En meer informatie via https://www.dhamma.org/nl

Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


Dit zijn de meest inspirerende boeken volgens Roger Foxius. Wil je de de boeken zien van de andere gasten? Check dan de KUKURU boekenkast!

The Art of Living The Art of Living Bestel
Het einde van tijd Het einde van tijd Bestel
Old Path White Clouds Old Path White Clouds Bestel
Scroll naar boven