fbpx

Pim van Lommel over bijna dood ervaringen BDE en transformatie | KUKURU #134

#134 Pim van Lommel

In deze KUKURU aflevering is Pim van Lommel te gast. Pim is onderzoeker, publicist en spreker over relatie tussen bewustzijn en hersenen. Als cardioloog deed hij de afgelopen dertig jaar onderzoek naar bijna-doodervaringen (BDE) bij patiënten die een hartstilstand hadden overleefd. Eigenlijk heet het nabije dood ervaringen. Hij publiceerde erover in het gerenommeerde tijdschrift The Lancet en schreef de bestseller ‘Eindeloos Bewustzijn’. In zijn boek legt Van Lommel stap voor stap uit hoe mensen die klinisch dood zijn toch zo’n indringende bijna-doodervaring ervaring kunnen hebben.


In deze aflevering bespreken we dan ook veel punten op het gebied van bijna-doodervaringen. We hebben het onder andere over Pim’s ervaringen als cardioloog, angst voor de dood, reïncarneren, en de werking van de hersenen. 

Wat is bewustzijn? Veranderen mensen na orgaandonatie? En klopt het dat je gehoor als laatste uitvalt als je dood gaat? Je krijgt antwoorden op deze en nog veel meer vragen.

Maar het gaat ook over zelfidentiteit vs ego en de zin van het leven

Zoals gewoonlijk komen zijn favoriete boeken en zijn ochtendritueel ook aan bod. En hoe kijkt hij aan tegen de dood?

Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


Dit zijn de meest inspirerende boeken volgens Pim. Wil je de boeken zien van de andere gasten? Check dan de KUKURU boekenkast!

De Nagelaten Geschriften Van Etty Hillesum De Nagelaten Geschriften Van Etty Hillesum Bestel
Dante's divina commedia in 111 pastels Dante's divina commedia in 111 pastels Bestel
Scroll naar boven