fbpx

The Dutch Monk: Swami Purnachaitanya over meditatie vs mindfulness en je ware essentie | KUKURU #138 / #139

#138 Swami Purnachaitanya

In deze KUKURU aflevering is The Dutch Monk: Swami Purnachaitanya te gast. Swami is monnik van de vedische traditie met Sri Sri Ravishankar als spiritueel meester. Hij werkt bij de Art of Living Foundation in Bangalore, India. Zijn nieuwe boek ‘Vind je innerlijke kracht’ gaat over mediteren. Over hoe je dat kan helpen in deze veranderende wereld en wat het verschil is met mindfulness. Een hele handige gids in makkelijke taal.


Hij is geboren als Freek Alexander Luthra, maar tegenwoordig draagt hij de naam The Dutch Monk: Swami Purnachaitanya. Dat komt omdat hij in 2012 is geïnitieerd tot een Swami (monnik). 

In deze aflevering hebben we het onder andere over het leven als een monnik, zijn leven en bekendheid in het buitenland, zijn opvoeding en verbinding met jezelf. En natuurlijk hebben we het over ademen en hoe meditatie een techniek is.

Kan mindfulness ook stressvol zijn? Is geest en mind hetzelfde? En bestaat Master Your Mind eigenlijk wel? En wat is het verschil tussen Mantra en affirmatie? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen hoor je in deze aflevering!

Zijn ochtendritueel komt in deze aflevering ook aan bod. Benieuwd naar zijn verhaal? Check ook: https://www.swamipurnachaitanya.com

Beluister deel 1

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Beluister deel 2


Bekijk deel 1

Bekijk deel 2


Dit zijn de meest inspirerende boeken volgens Swami. Wil je de boeken zien van de andere gasten? Check dan de KUKURU boekenkast!

The Alchemist The Alchemist Bestel
Autobiografie van een yogi Autobiografie van een yogi Bestel
Siddhartha Siddhartha Bestel
Vind je innerlijke kracht Vind je innerlijke kracht Bestel
Scroll naar boven