fbpx

Lars van den Nieuwenhoff over biohacking, EMF en dopamine vasten | KUKURU #144

#144 Lars van den Nieuwenhoff

Lars van den Nieuwenhoff is guide en co-founder van Ikiguides. IkiGuides is geïnspireerd op de woorden ‘Ikigai’ en ‘Guides’. Ikigai is een Japans concept dat staat voor datgene om voor te leven.


Het is de samenkomst van vier elementen: hetgeen waar je van houdt, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je ‘waarde’ kunt creëren en waar je goed in bent. Tijdens zijn studiejaren in de Biomedische Wetenschappen en Geneeskunde kwam hij voor het eerst in aanraking met de enorme kracht van Epigenetica. Het viel hem meteen op hoe minimaal er gebruik werd gemaakt van deze principes in de reguliere geneeskunde. Een gemiste kans om meer mensen controle te laten ervaren over hun gezondheid zonder ze op te zadelen met medicatie en ingrijpende behandelingen. Het is zijn doel om je via hun programma’s alsnog de vrijheid van deze controle te laten ervaren.

In deze aflevering heb ik het met hem over biohacking, EMF (Electro Magnetic Fields), blauw licht, natuurlijke straling en de natuurlijke dag/nacht cyclus die in onze moderne samenleving flink verstoord is. Daarnaast hebben we het over de dopamine fasting challenge, microdosing en earchsurfing. Benieuwd wat hij daar allemaal over te vertellen heeft?

Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


Dit zijn de meest inspirerende boeken volgens Lars. Wil je de boeken zien van de andere gasten? Check dan de KUKURU boekenkast!

Sapiens Sapiens Bestel
Thinking Fast & Slow Thinking Fast & Slow Bestel
Scroll naar boven