fbpx

Anneloes Smitsman over de transformatie van de mens, archetypes en avatars | KUKURU #148

#148 Anneloes Smitsman

Dr. Anneloes Smitsman is een futurist, evolutionair systeemwetenschapper, en systeemarchitect. Aan de hand van fictie geeft ze in haar Future Humans trilogy een kijkje waar het naartoe gaat deze wereld.‘The Quest of rose’ en ‘The Return of the Avatars’ zijn inmiddels uit. Deze schreef ze samen met Jean Houston, Amerikaans hoogleraar en betrokken bij de human potential beweging.


De eigen reis naar binnen is bij Anneloes ook heel bijzonder geweest. En daar hebben we het uitgebreid over. Haar inzet in het leven is om liefde in actie te brengen, zoals verteld in haar TEDx-talk. Om samen te staan, verenigd in onze zorg en verantwoordelijkheid voor de co-creatie van een bloeiende wereld en toekomst.

We hebben het onder ander over: wat zijn nou de avatars, de archetypes van de toekomst? Wat is het verschil tussen imagination en imaginable? Hoe je je intuitië traint, of we in een goede tijd zitten en wat je er zelf aan kan doen om het beter te maken.

Antwoorden hoor je in dit zeer bijzondere gesprek. Ik hoop dat het niet te vaag is. Laat het vooral weten in de comments of mail mij op: giel@kukuru.nl

Uiteraard bespreek ik de 3 boeken die Anneloes geholpen hebben in haar eigen reis. En hoe kijkt ze aan tegen de dood?

Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


Dit zijn de meest inspirerende boeken volgens Anneloes. Wil je de boeken zien van de andere gasten? Check dan de KUKURU boekenkast!

Il Principe Il Principe Bestel
Dancing The Dream Dancing The Dream Bestel
The Quest of Rose The Quest of Rose Bestel
Scroll naar boven