fbpx

Mark Tigchelaar over focus flow, productiever zijn en ADHD | KUKURU #163

#163 Mark Tigchelaar

Mark Tigchelaar, oprichter van the Focus Academy studeerde neuropsychologie en begeleidt kenniswerkers, ondernemers en topsporters om hun prestaties te verbeteren. Marks missie is om een nieuwe beweging te creëren waarbij het niet alleen gaat om productiviteit en focus, maar ook om flow en uiteindelijk: meer geluk! Wil jij het nieuwe boek van Mark? Check: https://bit.ly/Focusbites

In deze podcast legt Mark uit hoe een verbeterde focus en afstand nemen van de constante stroom aan prikkels niet alleen voor meer productiviteit kan zorgen maar ook voor een betere levenskwaliteit. We hebben het over de nadelen van afleiding maar ook over de functionaliteit van afleiding.  De 10 lifehacks gaan over de kracht van muziek, hoe je van slapen creatiever wordt, de telefoon zorgt altijd voor afleiding, braingames, fidgetten, afleiding, de kracht van high fives, gelukkiger zonder mail en de kracht van vervelen.

Mark beantwoord vragen over ADHD en focus in het onderwijs. Ook heeft Mark het over het belang van lummelen. Waarom is het voor jouw productiviteit juist belangrijk om regelmatig pauze te nemen en helemaal niks te doen? Hoe kan het dat de aanwezigheid van jouw telefoon voor een verlaagd IQ kan zorgen? Hoe kan focus zorgen voor meer diepgang in jouw leven?

Mark heeft een gratis mini training waarin je leert hoe afleiding werkt in het brein en ontdekt waar het mis gaat. Vervolgens check je met de Focus Quick Scan hoe dat bij jezelf zit, en weet je wat je kunt doen om meer grip te krijgen op je focus! Check de gratis mini training hier: https://www.gripopfocus.nl


Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld

Scroll naar boven