fbpx

Lammert Kamphuis over filosofie, de zoektocht naar vrijheid en verlangen | KUKURU #196

KUKURU_lammert_STILL

Lammert Kamphuis is een Nederlandse filosoof en inspirerende spreker, bekend om zijn persoonlijke en toegankelijke benadering van filosofie. Hij daagt mensen uit om anders te kijken, denken en handelen, en inspireert hen om het alledaagse leven op een nieuwe manier te ervaren.


In deze podcast bespreken we de betekenis van filosofie, het belang van reizen om jezelf te vinden en de zoektocht naar vrijheid. Lammert deelt zijn gedachten over verlangen, het omgaan met ontevredenheid en het voorbeschouwen van het kwaad. We hebben het ook over onderwerpen als woede, vriendschap en non-conformisme.

Hij heeft het over de impact van social media en de toekomst ervan. Hij deelt zijn favoriete boeken die hem hebben beïnvloed, zijn ochtendritueel, de rol van kunst en zijn perspectief op de dood. Tot slot deelt Lammert hoe hij herinnerd wil worden.


Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


Dit zijn de meest inspirerende boeken volgens alle gasten! Wil je ze bekijken? Check dan de KUKURU boekenkast!

Filosofie voor een weergaloos leven Filosofie voor een weergaloos leven Bestel
De filosoof, de hond en de bruiloft De filosoof, de hond en de bruiloft Bestel
Liefhebben - een kunst, een kunde Liefhebben - een kunst, een kunde Bestel
De mythe van Sisyphus De mythe van Sisyphus Bestel
Levenskunst Levenskunst Bestel
Verslaafd aan ons eigen gelijk Verslaafd aan ons eigen gelijk Bestel
Scroll naar boven