fbpx

Dr. Michiel van Elk: De Connectie Tussen Brein, Religie en Spirituele Ervaringen | KUKURU #207

Michiel-1

In deze boeiende aflevering van KUKURU ga ik in gesprek met Dr. Michiel van Elk, die niet alleen hoofd is van het Religion, Cognition & Behavior Lab aan de Universiteit van Amsterdam, maar ook een indrukwekkende achtergrond heeft in filosofie, biologische psychologie en psychologie van religie. Hij heeft zijn onderwijs genoten in steden als Utrecht, Amsterdam en Nijmegen, en heeft zijn PhD in cognitieve neurowetenschappen behaald aan het prestigieuze Donders Instituut in Nijmegen.

Dr. van Elk staat bekend om zijn fascinerende boeken en onderzoeken op het gebied van religie en neurowetenschap. Hij heeft verschillende werken gepubliceerd die de grenzen van wetenschap en spiritualiteit verkennen, waarbij hij de lezer meeneemt op een reis door de complexe wereld van religieuze overtuigingen, mystieke ervaringen en de werking van het menselijk brein. Zijn boeken zijn niet alleen informatief, maar bieden ook nieuwe perspectieven op hoe we naar onszelf en de wereld om ons heen kijken.

In ons gesprek praten we over de invloed van psychedelica op spirituele ervaringen en de kracht van voorstellingsvermogen. Dr. van Elk deelt zijn persoonlijke reis van geloof naar atheïsme en de impact van mystieke ervaringen op zijn wetenschappelijke onderzoek. We bespreken zijn experimenten met de ‘God helm’ en zijn inzichten in de psychologie van religie. Dit gesprek biedt een tof perspectief op de kruising van wetenschap, spiritualiteit en persoonlijke beleving en belicht hoe neurowetenschap en religie onze perceptie van het goddelijke en onszelf kunnen vormgeven.


Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


A Chemical Love Story A Chemical Love Story Bestel
When God Talks Back When God Talks Back Bestel
The Varieties of Religious Experience The Varieties of Religious Experience Bestel

Bekijk de favoriete boeken van alle gasten in de KUKURU boekenkast!

Scroll naar boven