fbpx

Dr. Michiel van Elk: De Connectie Tussen Brein, Religie en Spirituele Ervaringen | KUKURU #207

Michiel-1

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste KUKURU podcasts, exclusieve kortingen en meer? Bezoek Kukuru.nl!

In deze aflevering ga ik in gesprek met Dr. Michiel van Elk, hoofd van het Religion, Cognition & Behaviour Lab aan de Universiteit van Amsterdam. We bespreken religie, het brein, de invloed van psychedelica op spirituele ervaringen en de kracht van voorstellingsvermogen

Dr. van Elk deelt zijn persoonlijke reis van geloof naar atheïsme en de impact van mystieke ervaringen op zijn wetenschappelijke onderzoek. Van zijn experimenten met de “God helm” tot zijn inzichten in de psychologie van religie, dit gesprek biedt een uniek perspectief op de kruising van wetenschap, spiritualiteit en persoonlijke beleving. Ontdek hoe neurowetenschap en religie samenkomen en hoe dit onze perceptie van het goddelijke en onszelf kan vormgeven.


Beluister de podcast

Apple PodcastsSpotifyGoogle Podcasts

Bekijk de podcast met beeld


A Chemical Love Story A Chemical Love Story Bestel
When God Talks Back When God Talks Back Bestel
The Varieties of Religious Experience The Varieties of Religious Experience Bestel

Bekijk de favoriete boeken van alle gasten in de KUKURU boekenkast!

Scroll naar boven