fbpx

Willem Glaudemans over ego, cursus in wonderen en geschapen zijn door God | KUKURU #225

67-Willem-Glaudemans

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwe KUKURU podcasts, speciale kortingen ontvangen, en meer? https://kukuru.nl/blijfopdehoogte/ 

Benieuwd naar het boek van Willem? Koop het dan zeker híer: https://bit.ly/Willemglaudemans

Willem Glaudemans is oa bekend van zijn vertaling van ‘een cursus in wonderen’, zijn eigen boek ‘universele spiritualiteit’, de zelf geschreven biblos serie en zijn nieuwe boek ‘universeel onderwijs’.

In dit gesprek met Willem ging het direct de diepte in en sneed gelijk het onderwerp ‘ego’ aan. Dient het ego een doel of is het nutteloos? Het is natuurlijk een veel besproken onderwerp aan de KUKURU tafel en Willem Glaudemans heeft er uiteraard zijn eigen mening over.

Willem heeft natuurlijk de klassieker ‘Cursus in wonderen’ vertaald naar het Nederlands en maakt door zijn nieuwste boek ‘universeel onderwijs’ innerlijke Goddelijkheid weer wat toegankelijker. Al het Goddelijke zit namelijk, volgens Willem, al in ons. Een uitspraak van Willem is dan ook “Opvoeden en onderwijzen is spiegelen. Wat ziet iemand in jou? Is je spiegel zo schoon dat deze goddelijkheid reflecteert?” en dat is de rode draad van dit boek en dit gesprek. Niet uitsluitend voor ouders of onderwijzers, maar het laat je kijken hoe ‘schoon jouw spiegel’ is en wat er dan eventueel in de weg staat van een heldere blik naar jezelf en de wereld om je heen.

Kwetsbare thema’s als (zelf)liefde, zelfdoding, vergeving, een nieuwe samenleving, trauma, innerlijk licht, God en vrede passeren de revue, dus dit gesprek is wederom een absolute aanrader!

Beluister de podcast


Bekijk de podcast met beeld

Favoriete boeken van Willem Glaudemans

Universeel Onderwijs Universeel Onderwijs Bestel
Christina 3 - Bewustzijn schept vrede Christina 3 - Bewustzijn schept vrede Bestel
Eigenlijk is het leven simpel Eigenlijk is het leven simpel Bestel
Een cursus in wonderen Een cursus in wonderen Bestel
Ingangen tot een cursus in wonderen Ingangen tot een cursus in wonderen Bestel
Universele spiritualiteit Universele spiritualiteit Bestel

Bekijk de favoriete boeken van alle gasten in de KUKURU boekenkast!

Scroll naar boven