fbpx

Adem

event

Breathwork Master

door Kasper van der Meulen

Breathwork Master

door Kasper van der Meulen

Volgens Kasper is “de adem de afstandsbediening van je zenuwstelsel”. Adem specialist Kasper van der Meulen wordt op jonge leeftijd gelabeld met concentratiestoornissen, ADHD, verslaving en depressies. Vandaag de dag is hij de wandelende encyclopedie als het op ademhalen, het menselijk lichaam, de fysiologie, de wetenschap en biohacking aankomt. Van oorsprong biologieleraar, inmiddels bekend in binnen- en buitenland, dankzij zijn werk als ‘Breathwork Biohacker’. Zo noemt hij zichzelf.

Ademhalen is volgens Kasper “de ultieme biohack” en ziet het als zijn missie om dit met de wereld te delen. Volgens Kasper zijn de adem wereld, de wereld van spiritualiteit, de wereld van de wetenschap, biochemie en de werking van je zenuwstelsel enorm nauw verbonden met elkaar en “altijd één geweest”; “de ademhaling was de eerste modaliteit die me echt in contact bracht met mijn gevoel, mijn lichaam en mijn potentie. Zelfs met een veel spiritueler proces dat voordat ik met ademhaling bezig was helemaal niet op mijn pad was.” vertelt hij hierover.

Voordat Kasper adem specialist was, was hij biologieleraar. In die tijd was Kasper ook vertrouwenspersoon en sprak veel leerlingen die niet lekker in hun vel zaten. Over deze periode uit zijn leven zegt hij het volgende; “dat heeft zeker even geduurd. Ik had een baan als leraar en ik zat slecht in mijn vel, ik was 35 kilo zwaarder dan nu, ik rookte, ik had allerlei verslavinkjes, was depressief, het ging gewoon niet goed met me. Zodoende besloot ik te onderzoeken hoe dit kan en wat je eraan kunt doen. Ik ben gaan graven en gaan schaven. Het verbaasde me dat ik al jaren biologie uit stond te leggen aan mijn leerlingen, maar niet hoe je er zelf invloed op kunt hebben. Als leraar ben je feitelijk een brein programmeur, maar niemand van mijn leraar-collega’s was bezig met hoe het brein nu eigenlijk werkt en hoe je de werking ervan kunt beïnvloeden.” Kasper begon met zijn leerlingen simpele maar effectieve ademhalingsoefeningen doen voor een toets of wanneer ze in paniek waren.

Kasper van der Meulen heeft het boek “MindLift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein (2016)” geschreven; Een no-nonsense handleiding vol eenvoudige aanpassingen die leiden tot een sterkere focus. Met tien mentaliteit wisselingen en vijftig tips, tricks en hacks is dit boek een praktische en eenvoudige manier om door oefening je mentale vitaliteit te vergroten. Voor het schrijven van dit boek daagde Kasper zichzelf uit om het boek in een maand te schrijven (om zijn eigen focus en mentale vitaliteit uit te dagen). Inmiddels is Mindlift – Mentale Fitness voor het Moderne Brein, een bestseller geworden, ook over de grens en is Kasper wereldwijd bekend.

Echt iedereen kan winst behalen door bewust te leren ademen

Of het nu gaat om een ademtechnieken die helend werken bij (chronische) ziekten, stress, mentale uitdagingen of trauma, of gewoon wat je het best kan doen om elke dag beter in je vel te zitten: breathwork is voor iedereen.

Tijdens Het Adem Event in oktober 2022 deelden tientallen sprekers hun ademtips. Al deze lessen zijn nu verzameld in een handige online leeromgeving.

Noreen Tatuhey

Community healing
Lees meer

Eliane Bernhard

(her)vind de verbinding met je hart
Lees meer

Koen Brinkgreve

From Battlefield to Breathwork
Lees meer

Katja Markelova

Re-Align (™) Embodied Breathwork
Lees meer

The Dutch Monk: Swami Purnachaitanya

Ontstijg je geest en vind je innerlijke rust
Lees meer

Tim van der Vliet

TT Breathing voor energie, stressverlichting en DMT-afgifte
Lees meer

Koen de Jong

Ademhaling en sport
Lees meer

Nikki van der Velden

The Breathwork Movement
Lees meer

Erik Hulzebos

Inspiratie door Respiratie
Lees meer

Kasper van der Meulen

Breathwork Master
Lees meer

Rob Koning

Vrij ademen in een zacht en ontspannen lichaam
Lees meer

Heleen Ytsma

Hoe de adem de verbinding met jezelf in stand houdt
Lees meer

Marloes Hovestad

Psychedelic Breath® met Ademloes
Lees meer

Dorien Blaauw

Rebirthing breathwork & bij je adem zijn
Lees meer

Tom Stijven

Breathing for good health
Lees meer

Cora Verkuilen

Liquid Breath® - Je natuurlijke medicijn
Lees meer

Rose Le Conge Kleyn

Hypnobirthing voor vrouwelijke zachtheid, liefde en aandacht
Lees meer

Julian Jagtenberg

Slaap als beste meditatie
Lees meer
Scroll naar boven